fbpx skip to Main Content
Zorgboerderij en Bewustzijnscentrum Vanuit Hart&Ziel
Heibloemdijk 1, 5688 JV, Oirschot 0657346257

Dagopvang

Op woensdagmiddag en zaterdag in de even weken bieden we de dagopvang aan.

Deze opvang is voor kinderen met 0.a Autisme, ADHD, Hoog-gevoeligheid of andere (gedrags)problemen.
De kinderen worden begeleidt door een vaste begeleider in een klein groepje van maximaal 4 kinderen.

Jaartraining Ik sta in mijn kracht

Bij de dagopvang staat onze training centraal om de kinderen weer in een kracht te zetten en handvatten aan te bieden om met hun moeilijkheden/problematieken om te kunnen gaan, dagelijks zijn we een uur hiermee bezig. Met als doel om een gelukkig leven te kunnen leiden in de huidige (drukke) maatschappij. We hebben het onder andere over emoties, wie ben ik en hoe je in contact gaat met elkaar. Wil je meer informatie klik dan op de volgende link: Ik sta in mijn KRACHT!

Inzet van de paarden

Op de zorgboerderij hebben we een aantal paarden. Op zaterdag beginnen we dag met het verzorgen van de paarden. De stallen moeten uitgemest worden en de paarden krijgen wat hooi.

Op woensdagmiddag en zaterdag hebben we een uurtje dat we de paardenbak in kunnen om op spelenderwijs met de paarden bezig te zijn. We doen dan spelletjes met de paarden, maar ook paardencoaching oefeningen. Een paard reageren met hun houding, gedrag en uitstraling. Door het paard te lezen wordt het paard als hulpmiddel ingezet om het kind nieuwe inzichten te geven in zijn eigen gedrag, houding en gevoel.

Plezier maken!

Wat voor het ons het belangrijkste is dat je een fijne dag hebt, jezelf kan en mag zijn en plezier maakt! We bieden voldoende activiteiten en speelmogelijkheden aan. Er is voldoende tijd om te spelen, timmeren, naar de bossen te gaan etc. Vind het kind het samenspelen een beetje moeilijk? Er is altijd een begeleider aanwezig die het samenspel ondersteunt, aanstuurt en gezellig mee doet!

Verwachting deelnemers

Van de deelnemers verwachten we een actieve houding bij de training en dat ze zich houden aan de Omgang en samenleving regels.

Verwachting ouders

Om de aangeboden handvatten kinderen zich geheel eigen te maken en dat het thuis kan integreren zodat er een mogelijkheid is tot gedragsverandering, verwachten we een actieve deelname op de dagopvang en dat ouders thuis met de (kleine) opdrachtjes thuis aan de gang te gaan. Daarbij vragen wij het volgende van de ouders:

  • Meewerken aan de doelen door thuis actief aan de slag te gaan met de aangeboden activiteiten en opdrachten.
  • Bereid zijn om naar zichzelf te reflecteren.
  • Wanneer het blijkt dat het thuis niet werkt, gaan wij samen kijken naar waarom het niet werkt en we verwachten daarin een open blik naar jezelf toe. Dat je openstaat voor feedback, verandering en een andere manier van kijken naar het probleem. Ook al past het misschien niet in je eigen waarden en normen.
  • Dat je de tijd en aandacht geeft aan je gezin, die nodig is om het probleem aan te pakken.

Is de dagopvang iets voor jou?

Ben je geïnteresseerd in de dagopvang of wil je meer informatie? Neem dan even contact op via het onderstaande contactformulier of bel naar 0657346257.

Misschien ook handig om te weten, we werken met Zorg in Natura en met PGB.

Vraag over:

Naam

Emailadres

Telefoonnummer

Bericht

>
X