fbpx skip to Main Content
Zorgboerderij en Bewustzijnscentrum Vanuit Hart&Ziel
Heibloemdijk 1, 5688 JV, Oirschot 0657346257
Wat Zijn Chakra’s?

Wat zijn chakra’s?

Wat zijn chakra’s?

Chakra’s, meridianen, aura, energie? Je hebt er vast wel ooit van gehoord of over gelezen. Maar was is het nou eigenlijk? Simpel gezegd, het is jouw energiesysteem wat zich in en om jou lichaam bevindt.

Een chakra kun je zien als een energie punt die invloed heeft op een fysiek deel van je lichaam, denk hierbij bijvoorbeeld aan je organen en je rug. Maar het heeft ook invloed op je emotionele en geestelijke gesteldheid. De energie loopt via meridianen (energiebanen), die verbonden zijn met je chakra’s. Dit wil zeggen dat als een chakra niet goed functioneert dat je lichamelijke klachten kan krijgen, maar ook emotionele of geestelijke klachten.

De 7  hoofd chakra’s

In het menselijk lichaam hebben we 7 hoofd chakra’s. Op veel afbeeldingen zie je dat de chakra’s onder elkaar zitten tussen je stuitje en je kruin. Volgens de malva theorie zitten ze niet helemaal recht onder elkaar. Het 2e chakra zit volgens deze theorie op de plek van de milt, links onder je ribben.

De chakra’s zijn met een draadje verbonden aan je ruggengraat en zijn zo verbonden met je centrale zenuwstelsel. Chakra’s hebben dus invloed op heel je lichaam, je geest, je gedachten en je ziel.
Elk chakra staat weer voor een ander thema en heeft elk invloed op een ander deel van je lichaam. Maar ook geestelijk.

  • Het 1e chakra, ook wel basischakra of wortelchakra genoemd staat voor: basisveiligheid, basisbehoeften, gezondheid, zelfvertrouwen en zelfbeeld
  • Het 2e chakra, ook wel miltchakra of sacraalchakra genoemd staat voor: creativiteit, passie/verlangen, emoties, innerlijk kind, levensvreugde en seksualiteit
  • Het 3e chakra, ook wel zonnevlecht genoemd staat voor: controle, wilskracht en doelgerichtheid
  • Het 4e chakra, ook wel hartchakra genoemd staat voor: zelfliefde, liefde voor de ander en genegenheid
  • Het 5e chakra, ook wel keelchakra genoemd staat voor: communicatie, jezelf uiten en laten horen
  • Het 6e chakra, ook wel voorhoofdchakra genoemd staat voor: helderziendheid, helderweten en intuïtie
  • Het 7e chakra, ook wel kruinchakra genoemd staat voor: je verbinding met het universum en je eigen innerlijke wijsheid
Chakra

De 7 chakra’s onder elkaar, deze zal herkenbaar voor je zijn.

chakra

Volgens de malva theorie zitten de chakra’s niet onder elkaar. Het tweede chakra zit beetje links op het lichaam onder de ribben en het hartchakra zit links op de borst.

Naast deze 7 hoofd chakra’s zijn er nog 5 nevenchakra’s, op je beide ellenbogen en knieën. En er zit één tussen je schouderbladen. Daarnaast heb je nog in je beide handpalmen een chakra en op de onderkant van je voeten. Hiermee kun je energie doorgeven of ontvangen.

De meeste mensen kunnen chakra’s, meridianen, aura’s en energie niet zien. Toch zijn er mensen die dit wel kunnen. Ik kan deze ook niet zien, maar voor mijn gevoel zien chakra’s er rondvormig uit en hebben verschillende partjes. Je kunt het bijvoorbeeld vergelijken met een bloem met bloemblaadjes. Voor iedereen kunnen chakra’s er anders uit zien. Voor mij hebben de chakra’s een vaste kleur, maar dit hoeft niet voor iedereen zo te zijn. Kijk en voel wat het voor jou is. De kleuren zijn een leidraad.

Hoe zien voor jou de chakra’s eruit? Doe je ogen eens dicht en probeer te visualiseren hoe je eerste chakra eruit ziet. Kijk er naar en zie welke vorm het heeft en kleur.

Bestaan dit allemaal echt dan?

Ja het bestaat echt. Alleen niet iedereen is er zo bewust van. Want ja, als je rugklachten hebt ga je natuurlijk naar een dokter, die stuurt je door naar de fysiotherapeut. Je krijgt wat oefeningen mee waar je fanatiek mee aan de slag gaat. Een tijdje gaat het wat beter, je rugklachten worden wat minder. Maar toch komt de pijn terug of de pijn is er altijd nog gebleven. Je gaat verder zoeken, foto’s maken in het zieken huis. Misschien is dat een idee! Nadat verschillende dokters de foto’s hebben gekeken concluderen ze dat er niks te zien is aan je rug, je bekken staan recht dus dat kan het ook niet zijn. Conclusie chronische rugpijn.

Dit is een voorbeeld van een simpele en misschien wel een logische route die je neemt voor rugklachten. Maar je kunt er ook op een andere manier naar kijken, vanuit een holistische of alternatieve visie. Vanuit deze visie wordt er naar onderliggende oorzaken gekeken, bijvoorbeeld een trauma, overtuigingen, je opvoeding, je zelfbeeld of heftige zwangerschap.

Bijvoorbeeld iemand heeft in zijn jeugd meerdere traumatische gebeurtenissen meegemaakt. Door deze gebeurtenissen is het eerste chakra, ook wel het basischakra genoemd, minder goed gaan functioneren. Er is een blokkade ontstaan of een disbalans, waardoor rugklachten kunnen zijn ontstaan.

De pijn van de gebeurtenissen, die energie is zich gaan vastzetten in je rug wat de klachten veroorzaakt. Door naar deze pijn te gaan kijken en te gaan helen, dus door middel van het geven van een healing op de onderrug en het basischakra kan de blokkade opgeheven worden en de rugpijn verdwijnen. Wat daarbij ondersteunend kan werken is een reading, waarbij de energie en de chakra’s gelezen worden. Door het in balans te brengen van je chakra’s en je energiesysteem kun je dus lichamelijk, emotionele en geestelijke problemen oplossen.

Healing en Reading

Kamp je al een tijdje met lichamelijk/geestelijke problemen en heb je alles al geprobeerd, maar niks helpt?

Probeer het eens te bekijken vanuit de holistische kant, een healing en/of reading kunnen wonderen doen.
Wie niet waagt, wie niet wint.

Chakra energie voelen

Zoals je weet bestaan wij uit energie en je chakra’s zijn energiepunten in je lijf Deze energie kun je ook voelen, van jezelf en van een ander. Vaak gebeurt dit onbewust. Bij de ene persoon voel je wel eens meer herkenning en/of voel jij je eigen meer op je gemak dan bij een ander. Het praten gaat vanzelf en het lijkt alsof je elkaar al jaren kent. Of je hoeft maar bij iemand te zitten en je wordt rustig, of onrustig dat kan natuurlijk ook.

Wanneer dit voorkomt dan ga je waarschijnlijk in de energie van de ander zitten of je neemt de energie van een ander over. Vaak zijn we daar niet bewust van en je kan daar last van krijgen.
wanneer je energie van anderen overneemt in je energiesysteem, dan gaat het vast zitten in je aura. Er zijn zelfs mensen die letterlijk de emotie of pijn van anderen overnemen. Je wordt bijvoorbeeld ineens intens verdrietig of krijgt ineens hoofdpijn.

Wanneer je een emotie of pijn ervaart die niet van jou is, stuur het dan terug. Zeg tegen jezelf dat je het niet wilt dragen of visualiseer dat je het terugstuurt naar de ander. Geef de energie van de ander bijvoorbeeld een kleur en zie het van je wegstromen.

Chakra’s in balans? Jij dus ook!

Het kan dus zijn dat er (kleine) blokkades in chakra’s ontstaan door verschillende gebeurtenissen, er is een disbalans in je chakra. Je kunt dit zowel fysiek als geestelijk merken in je lichaam. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van rugklachten, spanningen in je nek. Maar ook overprikkeling, slapeloosheid, emotionele schommelingen.

Wil je per chakra weten welke lichamelijke of geestelijke klachten je kan krijgen wanneer deze uit balans is? Lees dan deze blog, met oefeningen om weer in balans te komen.

Chakra reading

Door je chakra’s te lezen kun je erachter komen of jij en je chakra’s uit balans zijn. Het klinkt ingewikkeld maar is het eigenlijk niet. Oefening baart kunst.

Ga eens zitten of liggen met je ogen dicht en volg bewust je ademhaling zodat je tot jezelf komt. Vervolgens ga je met heel je aandacht naar een chakra. Probeer het eens te voelen of probeer het voor je te zien. Hoe voelt het aan? Hard of zacht? En hoe ziet het eruit, welke kleuren zie je? Beweegt het?

De eerste antwoorden die in je op komen zijn de juiste antwoorden. Probeer te vertalen wat je voelt of ziet. Als je dit kunt, dan ben jij je eigen chakra aan het lezen en kun je misschien achterhalen waarom je uit balans bent. Iedereen kan dit, dus jij ook! Maar dit lukt je waarschijnlijk niet de eerste keer en dat is niet erg. Oefening baart kunst!

Iedereen kan zijn of haar eigen chakra’s lezen, maar ook die van een ander.

Chakra healing

Wanneer er sprake is van een blokkade in één van je chakra’s, dan kan een chakra healing deze blokkade kunnen opheffen. De healer is een doorgeef kanaal van energie.

Je kunt jouw chakra’s zien als poeltjes water die met elkaar zijn verbonden met kanaaltjes. Wanneer er sprake van een disbalans of blokkade, net hoe je het wilt noemen, dan is het ‘water’ in je chakra vervuilt. Tijdens een healing wordt door de healer vervuilt water uit je chakra’s gehaald en wordt er nieuw water toegevoegd.

Door het opheffen van blokkades in je chakra’s zul je merken dat je weer in balans komt of je hebt bijvoorbeeld het gevoel dat je meer zelfvertrouwen hebt of je kunt jezelf makkelijker uiten.

En het mooie van een healen is dat iedereen het kan, dus ook jij.

Stel je nou eens voor, je kindje voelt zich niet fijn. Het is onrustig en krijgt geen rust in zijn lijfje. Hoe mooi zou het zijn als je door middel van een healing, jouw kindje rust brengt? Hoe gaaf is het als je pijn weg kan verminderen bij anderen? Alleen maar door het geven van een healing.

Wil je kennis maken met chakra's en een begin maken met leren healen?

Bij Cursus ‘Bewust jezelf ZIJN!’ ga je een mooie reis maken door de 7 hoofdchakra’s. Door middel van praktische oefeningen, meditaties, samen zijn, humor en plezier ga je op reis naar jezelf.

Je leert onder andere beter naar je eigen gevoel te luisteren, hoe je meer in balans komt en blijft, en je gaat aan de slag met jouw overtuigingen.

Daarnaast ga je ook een begin maken met leren healen, zodat jij je kind of je partner een healing kan geven als ze zich bijvoorbeeld onrustig voelen of pijn hebben.
Ga jij mee op reis?

Kun je al een vorm van healing of Reiki?

En wil jij je graag hierin verder ontwikkelen? Wil je leren healen op verschillende thema’s zoals vorige levens en innerlijk kind?

Daarnaast leer je ook hoe je op afstand moet healen en hoe je een groepshealing moet doen.
Interessant? Dan is Professioneel healen iets voor jou.

>
X