fbpx skip to Main Content
Zorgboerderij en Bewustzijnscentrum Vanuit Hart&Ziel
Heibloemdijk 1, 5688 JV, Oirschot 0657346257
Waar Bestaat Mijn Energetisch Lichaam Uit?

Waar bestaat mijn energetisch lichaam uit?

Mijn energetisch lichaam en chakra’s

Alles bestaat uit energie. Dat is bewezen en is een feit, alleen niet voor iedereen met het blote oog zichtbaar. Maar voelen doen we het onbewust wel heel vaal.

Energiebanen

Iedereen heeft energie(banen) in zich en om zich heen. Je voelt wel eens bij de een meer herkenning of meer op je gemak dan bij een ander. Je hebt meer te vertellen en het lijkt alsof je elkaar al langer kent. Of dat als je bij iemand zit zelf heel rustig wordt of juist heel onrustig. Dan ga je in de energie van de ander zitten of je neemt de energie van de ander over. Vaak zijn we ons daar niet van bewust en kunnen daar last van krijgen. Lees hierover meer in 3 tips om je af te sluiten voor de energie van anderen.

De energiebanen in je lichaam komen in 7 hoofdchakra’s bij elkaar. Je kunt het ook als zeven poeltjes boven elkaar zien die met elkaar in verbinding staan. En van het bovenste poeltje loopt steeds een beetje water in de andere onder zich. Maar als er viezigheid in een poeltje komt, raakt de opening verstopt en kan het niet meer door stromen. Haal je de viezigheid weg, kan alles weer doorstromen. Viezigheid kan ontstaan door bepaalde patronen waarin je in vast zit, overtuigingen, spanningen, overbelasting of energie van anderen die je vast blijft houden. Door bepaalde oefeningen te doen kan je je chakra’s schoonmaken. In de cursus Bewust Jezelf ZIJN keer je hoe dit te doen.

Chakra’s 

Alle chakra’s staan allemaal voor een bepaald thema.

1e staat voor veiligheid, basisbehoeften, verbinding met de aarde, bevindt zich bij je stuitje.
2e staat voor emoties, creativiteit, kracht en seksualiteit en bevindt zich onder je navel.
3e staat voor controle, wilskracht en doelgerichtheid en bevindt zich 2 a 3 cm boven je navel.
4e staat voor zelfliefde, genegenheid voor jezelf en de ander en bevindt zich bij het hart.
5e staat voor jezelf uiten, jezelf laten horen, communicatie en bevindt zich in het keelgebied.
6e staat voor helderziendheid, intuïtie, creëren en bevindt zich tussen je wenkbrauwen ter hoogte van je ogen. Het wordt ook het derde oog chakra genoemd.
7e staat voor helderweten, je verbinding met het universum en je eigen wijsheid en bevindt zich boven op je hoofd.

Je hebt ook nog je voetchakra’s waardoor je je verbinding met de aarde hebt en je handchakra’s waardoor je universele energie kan laten stromen voor jezelf of een ander.

Aura

Daarnaast heb je een energielichaam om je heen in de vorm van je aura. Een aura bestaat uit 7 lagen, verbonden aan je chakra’s. Je aura is een krachtveld waarin zich emoties en spanningen kunnen bevinden. Je aura kun je voelen en sommige mensen kunnen hem ook zien. Als je dicht bij elkaar staat kunnen aura’s samen smelten of een ander is erg overheersend en gooit zijn aura over jou heen. Of jij doet dat bij een ander. Als je je daar niet bewust van bent kan dat erg vervelend voor je zijn. Als je gevoelig bent heb je hier meer last van dan een ander. Je voelt dan de gevoelens en spanningen van de ander en ervaart ze alsof ze van jou zijn.

Ook kun je (on)bewust gedachten en emoties de wereld in sturen via je aura. Iemand die er voor openstaat kan via zijn chakra’s de gedachten  en emoties oppikken en verwerken. Een voorbeeld is tijdens een groepshealing, als je die ruimte binnenkomt voelt het vaak rustig en vredig aan en word jij er in mee gedragen. Of als een gezin aan een sterfbed zit en intens verdriet heeft, dan word jij meegenomen in dat verdriet. Door meditatie en/of visualisatie-oefeningen kun je bewust worden van je aura en energieën om je heen. En jezelf leren afsluiten voor prikkels van buitenaf.

Bewustzijn

Wanneer we bewust zijn van de energie en chakra’s kunnen we er naar kijken en ze doorvoelen. Blokkades  opheffen, zodat levens energie weer kan stromen. Het is ook belangrijk bewust te zijn van wat je uitstraalt/uitzendt naar een ander.

Wanneer er blokkades zijn en steeds meer verstopt raken, kunnen er lichamelijke klachten en spanningen ontstaan. Er zijn dus manieren om de chakra’s te helen, dit kan jezelf of samen met iemand die voor jou de chakra’s heelt. Samen kun je kijken wat er speelt en zorgen dat de energie weer kan stromen en blokkades opgeheven.

Wil je bovenstaande allemaal leren volg dan de cursus Bewust Jezelf ZIJN.

X