fbpx skip to Main Content
Zorgboerderij en Bewustzijnscentrum Vanuit Hart&Ziel
Heibloemdijk 1, 5688 JV, Oirschot 0657346257

(Energetisch) Kindercoach

Je kindertijd is misschien wel één van de mooiste perioden uit je leven. De vrijheid, spelen wanneer je maar wilt,  nauwelijks verplichtingen en geen grote verantwoordelijkheden. Heerlijk was dat!
Veel kinderen gaan gelukkig zonder al te veel moeite en problemen door deze periode heen.

Maar er zijn ook kinderen die het wel een moeilijkere periode van hun leven vinden. Wat ergens ook logisch is. Je bent een (jong) kind, in een grote wereld waar ontzettend veel gebeurt. Maar deze wereld begrijp je gewoon niet zo goed. Je hebt emoties en die wil je natuurlijk uiten. Ook jij wil net zoals alle kinderen samenspelen. Je wilt een goede grote broer zijn, je best doen op school en bij je sportvereniging.
Voor sommige kinderen zijn deze dingen niet altijd vanzelfsprekend en begrijpen ze het gewoon even niet. Misschien maakt het kind wel een heftige gebeurtenis in zijn jonge leventje mee waardoor ze van slag zijn, veel verdriet of boosheid in zich hebben waardoor ze zich even niet meer zichzelf lijken te zijn.

Als ouder zijnde ga je hierop in, je gaat in gesprek met je kind, je probeert het te helpen of ondersteund je kind(eren) in het samenspel. Maar voor sommige ouders kan dit soms ook even lastig of te veel zijn, de ouders kunnen het soms ook even moeilijk vinden. En dat is oké, want opvoeden is ook niet makkelijk. Net zoals een kind mag een ouder ook vallen en opstaan.

Soms heeft het kind iemand van buitenaf nodig als de ouders het even niet lukt of niet meer weten.
Een kindercoach kan hierbij uitkomst bieden.

Wat is kindercoaching?

Kindercoaching is een kortdurende traject waarop het kind op een positieve manier wordt gecoacht. De ouders komen met hun kind bij de kindercoach met een bepaalde hulpvraag. Het kind kan niet lekker in zijn vel zitten door verschillende oorzaken, denk hierbij aan onzekerheid of scheiding ouders. Maar denk ook aan leerproblemen of moeite met contact maken met andere kinderen.

De kindercoach gaat door middel van gesprekjes, oefeningen of spelletjes kijken naar wat er speelt bij het kind en wat het kind nodig heeft om met zijn hulpvraag om te gaan of om het op te lossen. Dit wordt gedaan door middel van oplossingsgericht werken. Dit wil zeggen dat het kind zelf met de antwoorden komt. Positiviteit en de eigen kracht van het kind wordt gestimuleerd.

En wat is dan energetisch kindercoach?

Energetisch kindercoach wil eigenlijk niets anders zeggen dan dat de kindercoach energetisch behandelingen toepast. Maar wat zijn energetische behandelingen?

Ik geloof dat elk mensenlichaam bestaat uit een energiesysteem, dit bestaat onder andere uit chakra’s, aura en meridianen. Elk chakra staat voor verschillende thema’s. Het eerste chakra staat bijvoorbeeld voor veiligheid en vertrouwen. Wanneer een kind zich vaak onveilig voelt, kan hij zich anders gaan gedragen. Dit kan duiden op een ‘blokkade’ in het eerste chakra. Een blokkade klinkt zwaar, maar is het eigenlijk niet.

Je kunt de 7 chakra’s zien als vijvers die met elkaar verbonden zijn door middel van kanaaltjes. Soms gebeuren er dingen in ons leven waardoor het water in de vijver vervuilt raakt en niet goed door de kanaaltjes kan stromen. Dit wordt dan soms ook wel een blokkade genoemd.
Als ik dan een energetische behandeling toe pas kan dit gericht zijn op verschillende problematieken, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, angsten, onrust/drukte, spanningen weghalen. Met mijn handen laat ik ‘energie’ stromen en hiermee kan ik het ‘vervuilde water’ bijvoorbeeld in het eerste chakra weghalen en ‘zuiver water’ toevoegen. Waardoor de blokkade verminderd of opgeheven wordt.

Kindercoach

De energetische behandelingen zijn niet verplicht, maar kunnen ondersteunend werken bij het coachingstraject.

Het kan zijn dat je tijdens een energetische behandeling tintelingen voelt, warmte of kriebels. Het kan ook zijn dat je niks voelt. Dat is per persoon verschillend. Kinderen vinden een energetische behandeling meestal fijn. Ik krijg vaak te horen dat hun hoofd leeg wordt en dat ze innerlijke rust ervaren.

Kindercoaching voor wie?

Kindercoaching is voor alle kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar die bijvoorbeeld even zichzelf niet meer zijn, bepaalde problemen hebben of het gewoon even ‘niet meer weten’. Of handvatten nodig hebben bij verschillende problematieken of behoefte hebben aan een energetische behandeling om van spanningen af te komen.
Denk aan de volgende problematieke waarbij een energetisch kindercoach ondersteuning kan bieden:

 • Hoogsensitiviteit
 • Onzekerheid
 • Overprikkeling / vaak een vol hoofd hebben
 • Druk gedrag
 • Negatief zelfbeeld
 • Hoofdpijn / migraine / buikpijn
 • Verminderde concentratie
 • Faalangst
 • Emotionele problemen, denk aan driftbuien, boosheid en woede, zich niet kunnen uiten etc.
 • Verlegenheid / terug getrokken gedrag
 • Ervaren van onveiligheid
 • Overspannenheid
 • Pesten of gepest worden
 • Angsten
 • Slaapproblemen
 • Sociale problemen, denk hierbij aan moeilijk contact maken met leeftijdsgenootjes of moeilijk tot samenspel komen
 • Problemen met scheiding van ouders
 • Rouwverwerking
 • Leerproblemen
 • Problemen met het contact tussen kind en ouder(s)

Jongerencoach

De puberteit is misschien wel één van de ingewikkeldste perioden uit je leven. Je lichaam veranderd, maar je veranderd ook geestelijk. Je krijgt te maken met gevoelens die je misschien nog nooit in je leven hebt gehad. Je wordt misschien wat opstandiger en gaat je verzetten tegen je ouders. Je moet een studiekeuze gaan maken, maar je hebt geen idee wat of je verzet je misschien wel tegen school en spijbelt.

Al met al, de puberteit is een grote ontdekkingsreis. Helaas verloopt deze voor de jongere of ouders niet altijd even vlekkeloos.
Soms heeft de jongere een vertrouwenspersoon nodig waar hij zijn verhaal kwijt kan, even kan vertellen wat hem dwars zit. Dit kan van alles zijn.
Zie het tabblad ‘voor wie is kindercoaching’, daar zie je een lijst met problematieken waar een kinder,- en jongerencoach bij kan ondersteunen.

Daarnaast kan een jongerencoach ondersteunen bij:

 • Problemen op school
 • Motivatie problemen
 • Communicatie met ouders
 • Alcohol en drugs
 • Even je verhaal kwijt kunnen en advies nodig hebben

Staat er iets niet tussen wat je wel ervaart of bij je kind? Vul het onderstaande contactformulier in voor meer informatie.

Hoogsensitief

Het ene kind is van nature gevoeliger dan een ander kind. Maar soms zijn kindjes zo gevoelig dat ze ‘hoogsensitief’ zijn. Andere benamingen hiervoor zijn hoogsensitiviteit, hooggevoelig of HSP (high sensitive person).

Een persoon die hoogsensitief is, is erg gevoelig voor allerlei prikkels, voelen spanningen haarfijn aan en kunnen erg emotioneel zijn. Soms kunnen ze spanningen en emoties van anderen zelfs overnemen.
Daarnaast vinden deze personen het vaak moeilijk om hun grenzen aan te geven, hebben oog voor details, zijn creatief, hebben een groot inlevingsvermogen en zorgzaam. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar waar het eigenlijk op neer komt is dat het gevoelige en intuïtieve personen zijn.

Voor niet hoogsensitieve personen kan een hoogsensitief persoon al snel een ‘aansteller’ zijn of een ‘zeurpiet’. Maar het is wetenschappelijk onderzocht dat personen die hoogsensitief zijn echt anders reageren en dingen anders verwerken. De hersenactiviteit van personen die hoogsensitief zijn reageren op sommige gebieden anders dan bij niet hoogsensitieve personen.

Hoogsensitieve personen zijn er dus echt en dit kan soms lastig zijn als je het hebt.
Omdat deze personen erg gevoelig zijn voor prikkels (geluid, licht, drukte of spanningen van jezelf of anderen etc.) krijgen ze veel informatie binnen. Dit moet natuurlijk ook weer verwerkt worden, maar dat gaat niet altijd even gemakkelijk. Wanneer het niet lukt om de prikkels te verwerken, kan het zijn dat deze in je lijf en energieveld blijven hangen. Je kan dan bijvoorbeeld een vol hoofd ervaren. Als dit het geval is kan er sprake zijn van overprikkeling, stress met als gevolg misschien wel een woede uitbarsting of druk gedrag.

Een energetisch kindercoach kan hierbij ondersteunen. Een kindercoach biedt verschillende oefeningen en handvatten aan om je te beschermen tegen prikkels en hoe je de prikkels kan verwerken. De kindercoach kan ook door middel van energetische behandelingen spanningen en stress weghalen.

TIP

Door jezelf dagelijks in de ochtend te aarden, kun jezelf beschermen tegen prikkels of spanningen om je heen. Of je kan prikkels en spanningen afvoeren die in je lijf zitten. Deze kan je voorlezen aan je kind. Het is een eenvoudige oefening, nadat je het een aantal keer hebt gehoord of hebt gedaan lukt het vaak om deze zelfstandig te doen. Klik hier voor een aardingsoefening en probeer het eens uit, je wordt er echt rustig en ontspannen van, je voelt de spanningen soms gewoon wegstromen. Probeer het eens uit, het duurt maar 5 minuten maar je kan er de hele dag profijt van hebben! 

Ik heb al het een en ander vertelt over (energetische) kindercoach, maar nog niks over mezelf dus ik zal me maar eens even voorstellen!

Mijn naam is Nick Neggers en samen met mijn partner Kirstie zijn we eigenaar Zorgboerderij & Bewustzijnscentrum Vanuit Hart&Ziel. Ik ben de trotse papa van Liam en bonuspapa van Jelle.
Na mijn havo diploma ben ik naar de Avans Hogeschool gegaan en ik heb daar Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd. Tijdens mijn studie ben ik erachter gekomen dat ik met kinderen/jongeren werken erg leuk en interessant vindt. Kinderen zijn puur, eerlijk, oprecht en blijven je keer op keer verbazen. Geweldig vind ik dat!

Nadat ik een jaar kinderen heb begeleid op de zorgboerderij wilde ik me verder gaan verdiepen in het begeleiden van kinderen. Hierbij kwam ik al snel uit bij kindercoach.
Ondertussen had ik via Kirstie ook kennis gemaakt met spiritualiteit, healing en reading. Ik wist van mezelf dat ik gevoelsmens ben en dat ik vaak handel vanuit mijn gevoel, maar niet dat ik ook (onbewust) dingen aanvoelde van andere mensen en deze kwaliteit ook kan inzetten! Door te gaan oefenen met doorgeven van energie (healing of reiki, net hoe je het wilt noemen) en het lezen van energie (reading) heb ik mijn ‘gevoel’ verder ontwikkeld waardoor het mijn kwaliteit werd. Hierdoor leerde ik kinderen nog beter aanvoelen waardoor het me lukte om nog beter bij de kinderen aan te sluiten en aan te voelen wat ze nodig hebben.

Tijdens mijn zoektocht naar een kindercoach opleiding kwam ik al snel de opleiding tot Energetisch kindercoach bij Malva uit. Deze opleiding paste precies bij mij.
Na het behalen van mijn diploma heb ik nog veel groepsbegeleiding gegeven bij de zorgboerderij en heb ik individuele trajecten gedaan waarbij (energetisch) kindercoaching van pas kwam.

Inmiddels heb ik veel ervaring met groepsbegeleiding en vind ik nog steeds erg leuk om te doen! Maar de kindercoaching bleef kriebelen en wilde dat gaan uitbreiden. Daarom werd het voor mij tijd om het officieel een onderdeel te maken van Vanuit Hart&Ziel!

Ohja, naast het werken met kinderen/jongeren vind ik het erg leuk om iets met mijn gezin te gaan doen, ook ga ik graag een potje voetballen of met vrienden iets doen. Ik sta altijd open voor een praatje en een grapje! ‘Zweverig’ ben ik niet, ik ben vrij nuchter en sta overal voor open. Heb je vragen of wil je meer informatie? Vul dan het onderstaande contactformulier in!

Wil je meer informatie of een kindercoaching traject starten?
Vul dan het onderstaande contactformulier in.  (Let op: mocht je met een hotmail-account mailen en geen reactie terug ontvangen, kijk dan in je spam en markeer ons email-adres als veilig)

Vraag over:

Naam

Emailadres

Telefoonnummer

Bericht

Kosten en locatie

Een sessie van een uur €55,- incl. BTW

Er is een mogelijkheid om de coaching te financieren met PGB.
Voor vragen of meer informatie, vul dan het bovenstaande contactformulier in.

Heibloemdijk 1
5688 VJ
Oirschot

X