fbpx skip to Main Content
Zorgboerderij en Bewustzijnscentrum Vanuit Hart&Ziel
Heibloemdijk 1, 5688 JV, Oirschot 0657346257

Cursus Bewust Jezelf ZIJN

Cursus Bewust Jezelf ZIJN, een eerste stap naar jezelf mogen zijn, zelfkennis, je intuïtie en een stabieler leven.
Uit het hoofd naar je gevoel! Daarnaast leer je hoe je universele helende liefdesenergie door je heen kan laten stromen, voor jezelf en anderen, om healing te brengen waar dat nodig is.

Vele herkennen het wel, dat je soms even met de handen in het haar zit en niets van jezelf begrijpt.
Je emoties en je gedachten hebben vaak de overhand, je hebt er nauwelijks controle over.
Je herkent jezelf soms niet meer. Je hoofd blijft vol, je lichaam is moe of je hebt pijnklachten en je komt er niet van af.
Je wilt wel anders en je hebt al van alles geprobeerd, maar het lijkt niet te lukken.

Je voelt van alles, maar je kan het niet plaatsen. Is het van jezelf of van anderen? Je weet dingen die je niet kan weten? Is het je hoofd of je intuïtie, je gevoel, je helderweten?
Diep in je hart weet of voel je dat er iets meer is, maar je durft nog niet 100% daar in te geloven.

Je wordt geleefd, door alles wat je moet en door alle eisen waar je aan moet voldoen, van jezelf, anderen en de maatschappij.  Je voelt je anders dan anderen en je zet je zelf vaak op de laatste plaats…

Herken je dat? Dan is het tijd om jou innerlijke wereld te gaan ontdekken en jou energiesysteem te gaan resetten en je eigen leven te healen met de Cursus Bewust Jezelf ZIJN.

healing       Healing

Waarom dit wel werkt:

Je gaat een proces met jezelf aan en je komt weer in contact met jouw hart, intuïtie, je eigen helende vermogens en je innerlijke wijsheid.
Je gaat weer luisteren naar je innerlijke stem in plaats van wat anderen zeggen.
Daarnaast maak je kennis met de energiewereld om en in jezelf (die o.a bestaat uit universele helende liefdesenergie, energiebanen, aura en chakra’s), waarmee jij jezelf en je naasten kan helen.

Je gaat je eigen waarheid ontdekken en opnieuw te creëren. Daar waar jij jou kracht hebt weggegeven ga je die weer terug halen.
Je gaat je eigen licht weer laten stralen van binnen uit, waardoor je, je niet meer af hoeft te schermen of terug te trekken. Je mag er gewoon ZIJN!

We laten oude stukken los, trauma’s, emoties, negatieve overtuigingen en spanningen. Waarheden die je bent gaan geloven door wat je meemaakt en/of anderen.
En dit gaat soms met een traan, maar vaak ook vanuit gemak en met veel humor! Want lachen is gezond en het hoeft niet altijd zwaar te zijn. Zeker niet!

Het is zo, dat als je innerlijke wereld verandert, je buitenwereld vanzelf met je mee verandert. En andersom geld het ook.
De buitenwereld is een spiegel van je innerlijk wereld. Wil je verandering?
Stop dan met het zoeken naar antwoorden buiten jezelf. Ga naar binnen en ontdek dat alle antwoorden die je nodig hebt in jou zitten. En heel jezelf!
Spreek jouw zelfhelend vermogen aan die jou kan ondersteunen bij lichamelijke en emotionele processen waar je inzit.
Je hoeft alleen maar aanwezig te zijn bij jezelf. En niet teveel je best doen, het is al goed. Jij bent al helemaal oke!

Het is geen zweverige cursus, we blijven juist met beide benen op de grond en komen weer in contact met onszelf.
Door middel van praktische ervarings-,  meditatieve-, visualisatie-oefeningen en (zelf)healing.

Wil je samen met mij en anderen gelijkgestemde, met vallen en opstaan en het even niet mogen weten, de weg naar jezelf bewandelen.
Vanuit plezier, gemak en met humor nieuwe manieren en handvatten eigen maken, om het anders te gaan doen? Doe dan mee!

healing

De cursus is te volgen op woensdagavond 12 weken achter elkaar.
In 6 cursusdagen van 9.30 tot 15.30 op vrijdagen en 1 zaterdag.
En is te volgen in retraite-vorm, bestaande uit 2 weekenden.
De cursus brengt door diverse oefeningen en healing inzichten en praktische handvatten, waar je zelf mee aan de slag kan.

Module 1 Reis door mijn chakra’s.

 • Kennis van jou energiesysteem, chakra’s en aura en hoe dit in te zetten in je dagelijks leven.
 • Inzichten in jou chakra’s per thema en hoe het ervoor staat. Is er een disbalans en hoe zorg je voor meer balans in je chakra’s.
 • Inzichten in  je (gedachten)patronen en overtuigingen van jezelf en je komt bewuster in het leven en de opvoeding staan.
 • Erachter komen wat jouw ‘triggers’ zijn, waar jij in geraakt wordt (vaak door een ander) en hoe je deze kan helen en ermee om kan gaan.
 • Loslaten wat oud is en niet meer past.
 • Weer leren te vertrouwen op wat je voelt, ziet of weet. Op jou ‘eigen’ wijsheid.
 • Contact maken met ons lichaam, met de aarde en het universum, jou bron.
 • Universele energie weer door ons lichaam laten stromen, waardoor (emotionele) blokkades kunnen worden opgelost.
 • We gaan verschillende manieren van zelf-healing toepassen en ons verbinding met jou bron en hulpgidsen.
 • In aandacht zijn en meer rust, plezier en ontspanning in je leven gaan ervaren.

chakra

Module 2 Mijn energiesysteem

 • Hoe zet je je energiesysteem in om anderen en jezelf te healen.
 • Healen op verschillende thema’s om energieblokkades op te heffen.
 • Aura’s voelen en ervaren wat energie van jezelf en anderen met jou doet.
 • Hoe gedachtekracht werkt en waarom jij vaak dezelfde dingen en mensen in je leven aantrekt.
 • Hoe jij je (zelfhelende) energie positief kan laten stromen voor jezelf en hoe jij dit kan toepassen bij bijvoorbeeld je kinderen of je partner,
  waardoor je leven meer vanuit gemak en met plezier zal gaan stromen.
 • Hoe jij jezelf kan beschermen tegen energieën van anderen en hoe jezelf kan reinigen.
 • Hoe energie (trilling) werkt en hoe je het voor jezelf op een positieve manier kan inzetten in je leven.

Voor iedereen die de reis naar zichzelf wil maken, patronen wil doorbreken en kennis wil maken met zijn of haar innerlijke wereld en energiesysteem.
Die bewuster in het leven wil komen staan en wil gaan leven vanuit haar of zijn gevoel en innerlijke ‘eigen’ wijsheid.
Hooggevoelig, Burn-out, man of vrouw, iedereen die dichter bij zichzelf en zijn of haar gevoel wil komen is welkom.

De groep bestaat uit maximaal 8 personen, zodat ik iedereen de aandacht kan geven die nodig is.

Cursus bewust jezelf zijn

De cursus kan je ook in twee weekenden volgen.

Module 1 Reis door mijn Chakra’s       15, 16, 17 maart
Module 2 Mijn Energiesysteem            12, 13, 14 april

Deze zijn intensiever als de cursusavonden omdat je volle dagen aanwezig bent en daardoor een mooi en diepgaand proces met jezelf aangaat.
Je blijft heel het weekend in je gevoel en je proces, waardoor je steeds een laag dieper aanpakt en tot de kern kan komen.

Je bent op vrijdag om 13.00 welkom en om 13.30 start het programma tot 17.00. Dan is er een uur pauze en ga je eten, bestaande uit salade, soep en brood.
Dan gaat het programma verder van 18.00-21.00u.
Zaterdagochtend starten we om 9.30 en duurt het programma tot 16.30, met tussendoor 2 kleine pauzes en een lunchpauze van een uur.
Zondagochtend start het programma weer om 9.30u tot 12.30 en sluiten we af met een gezamenlijke lunch.

Het avondeten op zaterdagavond wordt niet verzorgd. Je kunt er voor kiezen om in de buurt een hapje te eten of zelf wat mee te nemen en klaar te maken in de keuken.
Alle andere maaltijden zitten wel inbegrepen. Je mag ook altijd eigen ontbijt of lunch meemen. Daar ben je vrij in.

Als er geen programma is kan je gebruik maken van de faciliteiten van het bewustzijnscentrum en genieten van de natuur. Er is ook gelegenheid om te wandelen.

Hallo!

hoogsensitiefIk ben Kirstie, de oprichtster van Vanuit Hart&Ziel en samen met mijn partner Nick, zijn wij de drijvende kracht achter Vanuit Hart&Ziel.
Daarnaast ben ik moeder van 2 schatten van jongens. Zij inspireren mij elke dag weer.
Ik ben hooggevoelig, heldervoelend, helderwetend en vertrouw voor 100% op mijn intuïtie. Ik volg graag mijn eigen pad en inspireer anderen, omdat ook te doen.
Ik mag met mijn handen universele en helende liefdesenergie doorgeven, die jou brengt wat jij op dat moment aan heling nodig hebt.
En naast bezig zijn met bewustwording en boodschappen mogen ontvangen van de engelen en mijn gidsen en deze ook doorgeven, ben ik ook heel nuchter.
Ik hou van lekker bezig zijn op de boerderij, met de paardjes en wandelen. En op zijn tijd af spreken met vriendinnen, lekker uit eten, dansen en muziek luisteren.

Voornamelijk ben ik te vinden in het bewustzijnscentrum Vanuit Hart&Ziel en ik doe mijn werk met veel plezier en liefde.
Ik vind het heerlijk om te creëren, te mediteren en visualiseren en mijn kennis te delen.

Als ik mijn aanpak mag omschrijven dan werk ik vanuit een bepaald basisvertrouwen in mezelf en kijk ik naar iedereen vol liefde, respect en zonder oordeel.
Ik zie jou en je mag volledig zijn wie je bent, jezelf. Daarnaast kan ik liefdevol confronterend zijn, jou de spiegel voor houden die je nodig hebt.
Graag loop ik een stukje met je mee, maar de uitdaging vind ik om jou de handvatten te geven om het zelf te gaan doen.
Dat is ook de insteek van alles wat we aanbieden, want uiteindelijk is het ook de bedoeling dat je weer op je eigen benen kan staan en je eigen leven kan gaan vormgeven of te wel creëren.
En daar ondersteun ik je dan ook graag bij, vanuit mijn eigen kennis en ervaringen. Hierover kun je meer lezen in mijn blogs.

Ik werk graag vanuit vertrouwen en geloof dat we alles komt zoals het komt, en dat we daar op mogen meevaren. En er op mogen vertrouwen dat we krijgen wat we nodig hebben om onze lessen te leren, om weer krachtiger, vanuit ons eigen licht, onze kern in het leven te kunnen gaan staan. Niet altijd makkelijk, weet ik uit ervaring, maar wel heel mooi als je daar uiteindelijk bent. Als je kan zeggen Ja, ik ben gelukkig! En geniet volop van mijn leven!
Daarnaast ben ik heel praktisch, want alleen met geloof en vertrouwen kom je er niet. Soms moet je ook je schouders er onderzetten en orde op zaken stellen. Knopen doorhakken en de verantwoording gaan nemen voor je eigen leven.

Ik geloof dat we allemaal licht en liefde zijn en van nature ons laten leiden door ons gevoel en intuïtie. Alleen dat ben je ergens kwijt geraakt, ook door de veeleisende en prestatiegerichte maatschappij.
En ben je misschien wel een leven gaan leiden wat niet van jou is of waar je niet voor de volle 100% voor hebt gekozen, omdat je dacht dat het niet anders kan.
Ik ondersteun je door middel van mijn stem, handen, meditatie- en visualisatie-oefeningen door je mee op reis te nemen naar binnen, om tot rust te komen en je bewust te maken van je eigen innerlijke patronen en maar ook je krachten. En moedig je aan om daarna jou leven te gaan leven, te gaan genieten.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

🔹️Het eerste deel van de cursus ‘bewust jezelf zijn’ in retraite vorm heb ik als een kado aan mijzelf ervaren.
Eentje waar ik blij van werd, verrast door was en waar ik en mijn omgeving nog veel aan gaan hebben.Het heeft mij inzicht en vertrouwen gegeven.
Een duidelijker kader van waaruit ik wil en kan leven. De setting op de boerderij en de sfeer maakt het lekker down to earth en warm.
De openheid en veiligheid maakten dat ik me prima op  mijn gemak voelde. En mooie mensen heb mogen ontmoeten. Tamara.

🔹️Echt een hele fijne plek om te leren, inzichten te krijgen en dichter bij jezelf te komen.
Kirstie die liefdevol en zonder (voor)oordeel begeleid en je vooruit helpt, maar je ook alle ruimte geeft om het zelf te kunnen doen. ❤️
Ik voel me rijk dat ik hier af en toe tot mezelf mag komen en veel waardevols leer over en voor mezelf. Dankbaar.☺️ Marieke

🔹️Mijn reis met jullie was een hele mooie ervaring die ik met me mee neem heel mijn leven.
Dankje voor het mooie weekend. Jack

Data en investering

De cursus wordt gegeven op woensdagavond van 19.45u tot 22.15u en bestaat uit 12 wekelijkse bijeenkomsten. Om 19.30u ben je al welkom voor een bakje thee. Op woensdag 9 januari start de nieuwe avondcursus.

De 5-daagse cursus is van 9.30-15.30/1600u op vrijdagen 18 januari, 1 en 15 februari reis langs je chakra’s.
Je energiesysteem op 1 en 2 maart.
Overnachting is mogelijk van 1 op  2 maart voor €25 euro, incl ontbijt. Lunch is inbegrepen alle dagen.

Je investering is voor beide opties €450,- incl. BTW

De cursus in Retraite vorm

Module 1 Reis door mijn Chakra’s       15, 16, 17 maart
Module 2 Mijn Energiesysteem            12, 13, 14 april

Je investering bedraagt voor beide modules/weekenden in totaal €550,- incl. BTW, ontbijt, lunch en overnachting.

De cursus wordt soms door werkgevers gefinancierd, als een cursus persoonlijke ontwikkeling.

Verder?

Wil je professioneel verder met healing en jezelf in je bewustzijnsproces blijven  ontwikkelen kom dan naar onze terugkomdagen op 29 maart en 26 april. Opgeven kan wanneer je de cursus hebt afgerond per mail.

Wil je meer informatie of wil jij je opgeven voor één van de bovenstaande retraites?
Vul dan het onderstaande contactformulier in.  (Let op: mocht je met een hotmail-account mailen en geen reactie terug ontvangen, kijk dan in je spam en markeer ons email-adres als veilig)

Vraag over:

Naam (verplicht veld)

Emailadres (verplicht veld)

Telefoonnummer (verplicht veld)

Schrijf me in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste blogs en ons aanbod!

Bericht

Locatie van de cursus:
Bewustzijnscentrum Vanuit Hart&Ziel
Heibloemdijk 1
5688 JV
Oirschot

X