fbpx
Zorgboerderij en Bewustzijnscentrum Vanuit Hart&Ziel
Heibloemdijk 1 Oirschot
0657346257

Ik sta in mijn KRACHT! is onze jaartraining die we aanbieden aan kinderen, tussen de 9 en 14 jaar. De training is ook geschikt voor (hoog) gevoelige kinderen en kinderen met Autisme en ADHD. De training bestaat uit drie verschillende blokken met elk 10 bijeenkomsten van 1,5 uur waarbij we het kind weer in hun kracht gaan zetten. Het is ook mogelijk om een blok naar keuze te volgen.

Tijdens de training wordt onder andere gebruik gemaakt van visualisatie – en meditatieoefeningen, praktische oefeningen, inzet van paarden en rollenspelen. We leren door te doen en te ervaren!
Ouders krijgen handvatten op papier mee om hun kind te kunnen ondersteunen bij de aangereikte oefeningen voor thuis.

In de jaartraining komen de volgende blokken aan bod:

  • Ik & mijn zelfbeeld
  • Ik & mijn (hoog) gevoeligheid
  • Ik & een ander

Ik & mijn zelfbeeld
In dit blok krijgt het kind inzichten in zichzelf, in zijn kwaliteiten en hoe deze te zetten. Ook gaan we kijken naar je gedachten, denk je voornamelijk negatief of juist positief? Hierbij geven we je handvatten hoe je positiever (over jezelf) kunt gaan denken.
Ook gaan we kijken naar wat jou gelukkig maakt en hoe je dat meer in het dagelijks leven terug kan laten komen.

Ik & mijn (hoog) gevoeligheid
Tijdens dit blok gaan we het hebben over prikkels en spanningen. Welke en hoe ervaar je deze en wat doet het met je lichaam. Je krijgt ook handvatten hoe jij je ervoor kan zorgen dat je er minder last van hebt of er misschien volledig voor kan afsluiten. Ook gaan we kijken naar hoe je tot ontspanning kan komen zodat je prikkels en spanningen kan verwerken en loslaten.

Verder gaan we kijken naar je emoties en gevoelens. Hoe beïnvloeden ze jou en hebben gevoelens van anderen invloed op jou. Hierbij geven we je handvatten hoe je er ‘anders’ mee om kan gaan. Ook gaan we het hebben over jou gevoeligheid en hoe je deze op een positieve manier kan gebruiken in het dagelijks leven. Dat je leert vertrouwen op je gevoel.

Ik & een ander
Samen gaan we kijken hoe we met elkaar omgaan. Vind jij jezelf gelijk als een ander of verstop jij jezelf soms een beetje? Durf je voor jezelf op te komen en je mening te geven, bij wie kan je dit wel en bij wie vind je dit moeilijker? Durf je makkelijk keuzes te maken voor jezelf of pas jij je meestal aan? We gaan kijken wat je nodig hebt om dit allemaal te kunnen. We gaan dus kijken naar je weerbaarheid en je houding tegenover een ander.

We gaan het ook hebben over communicatie en kijken we naar hoe jij communiceert met anderen. Geef jij ruimte aan een ander om iets zeggen of neem je juist veel ruimte in? Luister je echt naar de ander of ben je met je aandacht ergens anders?

Verwachtingen van ouders
Actieve en open houding tijdens het groeiproces van het kind.
Ouders oefenen thuis met hun kind de aangereikte oefeningen.
Deelname infoavond voor ouders per blok.
Per blok een afsluitend evaluatie gesprek waarin (samen met het kind) de ervaringen besproken worden.

Wanneer
De training bieden we op woensdagmiddag en op zaterdag in de even weken aan. Kijk in de agenda voor actuele data. Aanmelding kan via het contactformulier.

De training wordt gegeven door Kirstie en Nick.

Tarieven (inclusief werkbladen, oefeningen voor thuis, informatie-avond voor ouders en afsluitend evaluatiegesprek)

Jaartraining                      €700,-
Training per blok             €250,-

Training kan ook gefinancierd worden vanuit de gemeente met PGB of ZIN.

X